do21092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Politiek tussen Amstel en IJ

oost-online als je wilt weten wat de politiek voor je doet

Bewoner en politiek kunnen niet door één deur, vindt het buurtparlement

Buurtparlement Op de StipHet buurtparlement 'Op de Stip' is voor de derde keer bij elkaar geweest. Deze editie was weer een intiem stadsgesprek bij de muziekkoepel in het Oosterpark. Aan het begin van de samenkomst draagt iedere ‘buurtparlementariër’ een agendapunt aan. Over de drie punten met de meeste stemmen werd uitvoerig gesproken. Dat waren'De link tussen burgers en de (lokale) politiek' die de meeste stemmen opleverde. Ook 'Oost is te populair en daarom te duur' en 'Veiligheid in en om het Oosterpark, drugsdealers en hangjongeren' werden op de agenda gezet.

Lees meer...

Bewoners Oost kennen voorzitter eigen bestuurscommisie niet

Ivar ManuelDe burgemeester is een stuk bekender dan de voorzitter van de bestuurscommissie Oost. Maar liefst 74 procent noemt de naam van Eberhard van der Laan. Daarentegen weet slechts 7 procent van de bewoners van Oost wie de voorzitter van de eigen bestuurscommissie is en kan zijn naam noemen. 4 procent noemt wel een naam, maar niet die van Ivar Manuel. Maar liefst 89 zegt het niet te weten of geeft geen antwoord. Maar ook over het functioneren van de bestuurscommissie als schakel tussen buurt en stadhuis is men niet enthousiast. Slechts 29 procent vindt dat het wel goed gaat, evenzoveel is daarin neutraal en 38 procent weet het niet. 5 procent vindt het functioneren slecht. Dat blijkt uit de onlangs verschenen Burgermonitor.

Lees meer...

Bijeenkomst over politiek: Shit, het moet anders

Politiek in de MeevaartDe opkomst was laag. Iets wat ik niet verwacht had maar had kunnen voorspellen: de insteek van de bijeenkomst was politiek. Vervreemding van de politiek en de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 en de lokale democratie en lokale verkiezingen maart 2018 wel te verstaan. Het vertrouwen in de politiek, zij die onze belangen behartigen, anno 2016 is wel weg: dit is zorgwekkend.

Lees meer...

D66 wil plan bestuurlijk stelsel eigen wethouder niet

Stadsdeelhuis OostD66 is ernstig verdeeld over het voorstel van de eigen wethouder Abdeluheb Choho om het bestuurlijk stelsel te wijzigen. Dat meldt Het Parool. Een groot deel van de partij voelt niets voor het opheffen van de bestuurscommissies. Amsterdam schiet niets op met het vervangen van de zeven bestuurscommissies door 22 adviescommissies op buurtniveaus. Zij vinden dat het voorstel van het college zo snel mogelijk van tafel moet. Tijdens een algemene ledenvergadering bleek dat deze kritiek breed werd gedragen binnen de partij.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |