do21092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit Oud Oost


oost-online als je woont, werkt of studeert in Dapperbuurt - Oosterparkbuurt - Oostpoort - Weesperzijdestrook - Transvaalbuurt - Tuinwijck

Stichting wil onderzoek naar financieel bestuurlijk functioneren bij renovatie Oosterpark

Oosterpark na de renovatieHet Oosterpark heeft een ingrijpende verandering ondergaan. De Stichting Herstel Oosterpark liet daarbij veel en kritisch van zich horen. Eerder concludeerde de stichting dat de aanbesteding van het project Verdubbeling Oosterpark niet transparant is verlopen. Dat is in strijd met de Aanbestedingswet. Nu heeft de stichting een vertrouwelijke brief gestuurd naar de Amsterdamse Rekenkamer, de Ombudsman en het Bureau Integriteit over financieel-bestuurlijk en integer functioneren.

Lees meer...

Midwinterfeest in Oosterpark, traditie in ere hersteld

Midwinterfeest in het OosterparkVanaf Midwinter worden  de dagen langer en keert het licht terug. Midwinter wordt al eeuwen gevierd ter ere van talloze goden via creatieve rituelen waarin moeder aarde centraal staat. Op 21december werd de traditie eigentijds voortgezet. Het zou gebeuren rond de muziekkoepel, maar de weergoden wezen naar de bar van het Tropenhotel. Een bont gezelschap vierde Midwinter met verhalen, muziek, zang, gedichten, gratis hapjes en glühwein. Videomaker Lyk Burggraaf van oost-online was erbij en maakte een verslag.

Lees meer...

Domweg nooit af, maar wel een prettige woonbuurt

DapperbuurtDe grote diversiteit aan woningen en woongevels is minstens zo kenmerkend voor de Dapperbuurt als de markt. Wie zigzagt tussen de Linnaeusstraat en de Pontanusstraat krijgt een verrassende blik op de nieuwbouw en renovatie van de afgelopen tientallen jaren.

Lees meer...

Kerstboulevard even terug in Oostpoort

Kerstboulevard in OostpoortDe Kerstboulevard is weer een weekend lang terug in Oostpoort. Met een hartverwarmende line up van smaakmakers en stemmingmakers. Iedere dag optredens van lokale artiesten. Dat alles met heerlijk eten, drinken en samen zijn op het Oranje Vrijstaatplein voor het Stadsloket. Het was gezellig druk op het centrale plein van Oostpoort. Met een buurtactie werd geld ingezameld voor Serious Request. Nog tot zondag 18 december van 12.00 tot 21.00 uur.

Lees meer...

Tilanusstraat wil behoud bomen en meer fietsparkeerplekken

Bomen in Tilanusstraat moeten blijvenDe bewoners van de Tilanusstraat zijn niet blij met de plannen voor de herinrichting van hun straat. De elf Metasequoia bomen moeten verdwijnen en er komen maar achttien extra fietsparkeerplaatsen bij. Op uitnodiging van de bewoners kwamen vier leden van de bestuurscommissie een kijkje nemen in de straat.

Lees meer...

Sociale huurwoningen in voormalig buurtcentrum Transvaal

Buurtcentrum TransvaalZes gemeentelijke panden in verschillende delen van de stad worden getransformeerd tot ongeveer 200 sociale huurwoningen. In Oost gaat het om het pand in de Danie Theronstraat waarin buurtcentrum Transvaal was gevestigd. Ongeveer de helft van de woningen zal door een een vluchteling met een verblijfsstatus worden bewoond, zodat in het eigen woonmilieu in de buurt kan worden gewerkt aan goede en snelle integratie.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |