do21092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ Korte berichten, oproepen, mededelingen...

Onmisbaar: vrijwilligers hospicezorg

Geeft het u een goed gevoel om voor een ander te zorgen? Kunt u goed luisteren? Voelt u aan wat iemand nodig heeft? Kunt u mensen snel op hun gemak stellen?  Overweeg dan om vrijwilliger te worden in de ZorgHerberg Oostpoort.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in? Vrijwilligers ondersteunen in de zorg, bij de maaltijden of profileren zich als gastheer/vrouw.

De vrijwilligers zorgen voor een warme en veilige sfeer waarin onze gasten zich zo comfortabel mogelijk voelen.  In de praktijk betekent dat dat de vrijwilliger helpt waar mogelijk. Goed kijkt naar waar de gast behoefte aan heeft en wat wenselijk is. Misschien is het een praatje, een bemoedigend woord of afleiding door een spelletje of gewoon een kopje koffie.  En soms wordt het gesprek wat dieper. Maar het kan ook zijn dat er hulp nodig is bij eten en drinken en lichamelijke verzorging of helpen bij de kamer gezellig te maken. Ook bezoek ontvangen, telefoon aannemen wordt door de vrijwilligers gedaan.

Heeft u interesse dan gaan we samen met u kijken welk vrijwilligerswerk het beste bij u past. Houdt u ervan om voor mensen te zorgen of vindt u het fijn om de maaltijd te begeleiden? Of spreekt het gastvrouw/heerschap u aan.

In de ZorgHerberg worden mensen opgenomen in de laatste fase van hun leven als thuisblijven geen optie is. Op de afdeling worden ook mensen opgenomen die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven maar verzorgd moeten worden.

Spreekt hospicezorg u aan, of wil u er meer van weten bel dan naar Gerda Naber, coördinator vrijwilligers ZorgHerberg 06 2215 3678. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk in het Willem Dreeshuis neem dan contact op met Tineke Veenswijk 06 3337 4817. Of kom op 4 september om 20.00 uur naar de informatieavond voor nieuwe vrijwilligers. Het adres is Polderweg 452, 1093KP Amsterdam.

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |