do21092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

In 't Kort

Zingen bij Zeeburg zingt

Bewegen is goed voor je als je ouder wordt. Maar hetzelfde geldt voor zingen. Zingen is een soort innerlijke beweging. Bij kinderen is het goed voor de motorische én mentale ontwikkeling, voor ouderen betekent het een vertraging van het verouderingsproces.

Bent u een badkamerzanger(es), heeft u jarenlang op een koor gezeten of is het er gewoon nooit van gekomen? Alle types zijn meer dan welkom bij ons 55+ koor Zeeburg Zingt. Ons gemengde koor bestaat uit ruim dertig leden en wij zingen een gevarieerd repertoire.

Komt u gerust eens kijken en luisteren op de woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in verenigingsgebouw Kindervreugd aan de Kramatweg 31a. Het gebouw ligt op slechts 50 meter van de halte Insulindeweg van de trams 7 en 14 en bus 37.

Inlichtingen: www.zeeburgzingt.nl | Telefoon 020 419 1595 of 06 4509 6518 | adelante@live.nl.

Onmisbaar: vrijwilligers hospicezorg

Geeft het u een goed gevoel om voor een ander te zorgen? Kunt u goed luisteren? Voelt u aan wat iemand nodig heeft? Kunt u mensen snel op hun gemak stellen?  Overweeg dan om vrijwilliger te worden in de ZorgHerberg Oostpoort.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in? Vrijwilligers ondersteunen in de zorg, bij de maaltijden of profileren zich als gastheer/vrouw.

De vrijwilligers zorgen voor een warme en veilige sfeer waarin onze gasten zich zo comfortabel mogelijk voelen.  In de praktijk betekent dat dat de vrijwilliger helpt waar mogelijk. Goed kijkt naar waar de gast behoefte aan heeft en wat wenselijk is. Misschien is het een praatje, een bemoedigend woord of afleiding door een spelletje of gewoon een kopje koffie.  En soms wordt het gesprek wat dieper. Maar het kan ook zijn dat er hulp nodig is bij eten en drinken en lichamelijke verzorging of helpen bij de kamer gezellig te maken. Ook bezoek ontvangen, telefoon aannemen wordt door de vrijwilligers gedaan.

Heeft u interesse dan gaan we samen met u kijken welk vrijwilligerswerk het beste bij u past. Houdt u ervan om voor mensen te zorgen of vindt u het fijn om de maaltijd te begeleiden? Of spreekt het gastvrouw/heerschap u aan.

In de ZorgHerberg worden mensen opgenomen in de laatste fase van hun leven als thuisblijven geen optie is. Op de afdeling worden ook mensen opgenomen die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven maar verzorgd moeten worden.

Spreekt hospicezorg u aan, of wil u er meer van weten bel dan naar Gerda Naber, coördinator vrijwilligers ZorgHerberg 06 2215 3678. Bent u geïnteresseerd in ander vrijwilligerswerk in het Willem Dreeshuis neem dan contact op met Tineke Veenswijk 06 3337 4817. Of kom op 4 september om 20.00 uur naar de informatieavond voor nieuwe vrijwilligers. Het adres is Polderweg 452, 1093KP Amsterdam.

Van harte dineren in Genieten voor 5 euro

Iedere dinsdagavond om 18.00 uur een 3-gangenmenu voor 5 euro met een muzikant. De inloop is om 17.30 uur. Dit is een samenwerking tussen Grand Café Genieten, Resto VanHarte en Muziek in Oost. Reserveren via 020 - 2535 554 of in het Grand Café.

Grand Café Genieten, Oranje Vrijstaatplein 2, naast het Stadsdeelkantoor.

oost-online zoekt redacteuren en verslaggevers

oost-online steekt zich binnenkort in een nieuw jasje. Daardoor is er meer ruimte voor vrijwilligers die mee willen werken aan de nieuwssite voor het Oostelijk deel van Amsterdam. Interessant als je belangstelling hebt voor het nieuws uit Oost.

Schrijven, redigeren, video maken. Je eigen rubriek starten. Je hebt ervaring of je wilt het vake leren. Het kan allemaal bij oost-online. Neem contact op als je belangstelling hebt: redactie@oost-online.nl

Humanistisch verbond is neergestreken in de Indische Buurt

De Amsterdamse kantoren van omroep Human en het Humanistisch Verbond zijn verhuisd naar het Ambonplein in de Indische Buurt. Het nieuwe onderkomen in de voormalige Gerardus Majellakerk werd eind juni feestelijk geopend met uitzendingen van het Filosofisch Kwintet, toespraken en muziek. Het gebouw staat midden in de samenleving in een multiculturele buurt. Eerder hield het Humanistisch Verbond kantoor in een oud school­gebouw op de Weteringschans. De verhuizing naar het oostelijk deel van de stad is geen toeval, zei voorzitter Boris van der Ham, oud-Tweede Kamerlid voor D66 in het Parool. 'Als levensbeschouwelijke organisatie willen we midden in de samenleving staan. We wilden naar een plek waar discussie is.'

 

Voetbalmeiden gezocht

Voetbalclub TOS-Actief, sportpark Middenmeer aan de Radioweg, heeft een grote bloeiende meidenafdeling met 13 meidenteams in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Er is nog ruimte in met name de oudere teams. Voor meisjes geboren in 1999, 2000, 2001, 2002, 2005 en 2006  is direct plaats als je je aanmeldt. Informatie bij de meidencoördinator TOS-Actief e.grothe@upcmail.nl of onze website www.tos-actief.nl waar je je ook direct digitaal kunt aanmelden.

BOOT Oost verhuist na de zomer

Op dinsdag 5 september start BOOT Oost met haar programma's en activiteiten vanaf een nieuwe locatie. Samen met Makkie zal BOOT Oost de Sumatrastraat 314 betrekken; een nieuwe en frisse locatie waarin de samenwerking tussen beide organisaties geïntensiveerd zal worden. Vanaf 5 september kun je weer bij BOOT Oost geheel kosteloos terecht voor advies en ondersteuning bij juridische, maatschappelijke en/of financiële vragen. De spreekuren zijn wekelijks te bezoeken op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur op BOOT Oost, Sumatrastraat 314. Naast BOOT zullen wijkbeheerders van Eigen Haard de locatie gebruiken voor hun spreekuren op maandag- en donderdagochtend van 09.15 tot 10.15 uur.

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam zitten klaar om vragen van bewoners te beantwoorden over bijvoorbeeld werk of wonen en bieden hulp bij het aanvragen en wijzigen van regelingen. Bewoners kunnen verder terecht met de volgende onderwerpen en vragen:

Hulp bij sollicitaties of schoolkeuze
Uitleg over en hulp bij het invullen van formulieren
Hulp bij juridische vragen, bijvoorbeeld het opstellen van bezwaarschriften
Aanvragen van betalingsregelingen
Hulp bij het op orde krijgen van de administratie
Inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven

De studenten bieden deze hulp in het kader van hun studie en staan onder toezicht van expertdocenten. Daarnaast werken de studenten nauw samen met andere instanties in Amsterdam en Amsterdam Oost in het bijzonder.

Op dinsdag 5 september start BOOT Oost met haar programma's en activiteiten vanaf een nieuwe locatie. Samen met Makkie zal BOOT Oost de Sumatrastraat 314 betrekken; een nieuwe en frisse locatie waarin de samenwerking tussen beide organisaties geïntensiveerd zal worden. Vanaf 5 september kunnen inwoners van Amsterdam Oost weer bij BOOT Oost geheel kosteloos terecht voor advies en ondersteuning bij juridische, maatschappelijke en/of financiële vragen. De spreekuren zijn wekelijks te bezoeken op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur op BOOT Oost, Sumatrastraat 314. Naast BOOT zullen wijkbeheerders van Eigen Haard de locatie gebruiken voor hun spreekuren op maandag- en donderdagochtend van 09.15 tot 10.15 uur.

Spreekuren

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam zitten klaar om vragen van bewoners te beantwoorden over bijvoorbeeld werk of wonen en bieden hulp bij het aanvragen en wijzigen van regelingen. Bewoners kunnen verder terecht met de volgende onderwerpen en vragen:

- Hulp bij sollicitaties of schoolkeuze

- Uitleg over en hulp bij het invullen van formulieren

- Hulp bij juridische vragen, bijvoorbeeld het opstellen van bezwaarschriften

- Aanvragen van betalingsregelingen

- Hulp bij het op orde krijgen van de administratie

- Inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven

De studenten bieden deze hulp in het kader van hun studie en staan onder toezicht van expertdocenten. Daarnaast werken de studenten nauw samen met andere instanties in Amsterdam en Amsterdam Oost in het bijzonder.

Maatje gezocht voor Syriër

Wie wil als maatje optreden voor een 63 jarige Syriër die de buurt van de Javastraat woont. Het gaat om een chemicus. Hij heeft in Syrie gewerkt bij de waterzuivering. De man woont samen met zijn zoon van begin 20. Hij doet zijn best met het Nederlands en zoekt ook contacten in de buurt. Reacties bij info@amsterdamverbindt.nl.

Ramkraak op gevel AKO Christiaan Huygensplein

In de nacht van13 juli vond een ramkraak plaats bij de AKO op het Christiaan Huygensplein. De politie zoekt getuigen van dit incident. Rond 04.45 uur kreeg de politie een melding van omwonenden. De politie trof daar een grote ravage aan. De winkelpui is ontzet. Een getuige ziet dat een kleine, zwarte auto meerdere malen hard tegen de gevel aanrijdt. Op het moment dat de politie bij het plein arriveert, is de auto niet meer aanwezig. In de auto zouden vier mannen hebben gezeten. Zij droegen allemaal capuchons. De omgeving wordt afgezocht, maar de mannen zijn niet aangetroffen. Wel ontdekken agenten op de Insulindeweg een voertuig dat voldoet aan de beschrijving van de getuige. Of dit voertuig betrokken was bij het incident wordt onderzocht. Bij de ramkraak is een onbekende buit gemaakt. Het politieonderzoek is in volle gang.

De politie zoekt getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over het incident en (de vluchtroute van) de daders. Heeft u iets verdachts of opvallends gezien op of in de buurt van het Christiaan Huygensplein of op de Insulindeweg? Neem dan contact op via 0900 8844. 

Politiebureau Balistraat 's nachts gesloten

Vanaf zaterdag 15 juli is het politiebureau aan de Balistraat tussen 22.00 uur 's avonds en 07.00 uur 's ochtends gesloten voor publiek. Bezoekers die buiten de openingstijden komen, worden te woord gestaan via de intercom bij de voordeur die staat doorgeschakeld naar het basisteam Zuidoost-Bijlmermeer. In veel gevallen kan via internet of telefonisch aangifte gedaan worden. Tijdens de nachtelijke uren een afspraak maken om aangifte te doen kan via 0900-8844, of persoonlijk op het politiebureau van basisteam Oost Watergraafsmeer aan de Linaeusstraat 111 in Amsterdam.

De politie is 24 uur per dag, zeven dagen in de week ook telefonisch bereikbaar. Als elke seconde telt, belt u 112. Als geen sprake is van spoed, maar u wilt wel de politie spreken, dan belt u het telefoonnummer 0900-8844.

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |