ma24072017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit IJburg

IJburg


oost-online als je woont op IJburg: Steigereiland - Haveneiland - Zeeburgereiland

IJburgTV - Bankjesdag en groene geveltuinen op IJburg

Bankjesdag op IJburgDe Ben van Meerendonkstraat op IJburg wordt mooier, gezelliger en groener. De bewoners hebben geveltuinen aangelegd en met een feestelijk buurt-programma op bankjesdag in gebruik genomen. Natuurlijk IJburg organiseerde het feest. In samenwerking met het Bankjescollectief waren er gezellige bankjes open en daar was van alles te doen. Lianne Zandstra van  IJburgTV nam er een kijkje.

Lees meer...

Vijf aanhoudingen na voorbereiden plofkraak IJburglaan

Plofkraak in Winkelcentrum IJburg.Afgelopen nacht zijn er op de IJburglaan vijf aanhoudingen verricht in verband met de verdenking van het voorbereiden van een plofkraak. Bij de arrestatie is geschoten. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Lees meer...

De opening van de Nuonweg op IJburg weer een stapje dichterbij

Nuonweg Het hangt nu af van de gemeenteraad van Diemen of en wanneer de Overdiemerweg tussen IJburg en Muiden open gaat. In september legt het college van Diemen het principebesluit over de openstelling voor aan de gemeenteraad.

Lees meer...

Gemeente licht plannen toe tijdelijke huisvesting statushouders

IJburg TV was bij infortmatiebijeenkomst over de palnnen voor Kavel 13aIJBURG TV  Op donderdag 6 april was er in het IJburg College een informatiebijeenkomst over de huisvesting van statushouders op kavel 13A. Tijdens deze avond werd een toelichting gegeven op de keuzes die zijn gemaakt over het ontwerp en beheer van het woongebouw. Ook gaf het bewonersinitiatief een toelichting op hun plannen en waren bewoners van de opvang Riekerhaven aanwezig. Machteld Wentzel van IJburgTV was erbij.

Kijk en luister

Nieuws van IJburg in de talkshow van IJburgTV

IJburgLive van IJburgTVIJburgTV - Kijk terug naar de IJburgLive talkshow van 23 maart vanuit café restaurant Krijn aan de Krijn Taconiskade op IJburg. Deze keer met onder meer nieuws of geen nieuws over de Nuonweg, een update over opvang van statushouders op kavel13A, een culturele broedplaats aan de haven en de erfpacht perikelen op IJburg in het wereldnieuws. En natuurlijk muziek van Monique Mijnals en een speciaal XL lied van Elske Rollema.

Lees meer...

Apparaat stuk? Dan naar het Repair Cafe

Repair Café op IJburgIJBURGTV - Wat doe je als de stofzuiger, het koffiezetapparaat of de radio het niet meer doet en reparatie te duur is? Dan maar weggooien? Nu hoeft dat niet meer want je kan naar het Repair Cafe in de Flexbieb. Daar zitten elke woensdag handige mannen die het kunnen fiksen. Elske had ook wat te fiksen en ging er langs.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |