do21092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit IJburg

IJburg


oost-online als je woont op IJburg: Steigereiland - Haveneiland - Zeeburgereiland

Teleurstelling tijdens bijeenkomst over tram 26

Bijeenkomst GVB Tram 26IJburgTV - Uitval en vele vertragingen van tramlijn 26 zorgen al jaren voor grote frustratie op IJburg. Op maandagavond 31 juli vond er in de FlexBieb een bijeenkomst plaats waarin het GVB hierover in gesprek ging met bewoners van IJburg. Ook informeerde het GVB over hun oplossingen op de korte en lange termijn.

Lees meer...

Diefstal en vernielingen plagen Zeilschool IJburg

De haven van IJburgHet houdt niet op. diefstal en vernielingen bij Zeilschool IJburg. Jongens tussen 11 en 17 jaar veroorzaken de ellende. De havenmeester weet niet wat ze bezielt.
Bij AT5 zegt hij: 'Laatst werd er ingebroken bij een zeilboot en werden de kussens allemaal kapot gesneden, onze boeien worden lek gestoken, de stuurinstallatie van ons vlot is vernield en peddels zijn gebroken en in het water gegooid.'

Lees meer...

IJburgTV - Bankjesdag en groene geveltuinen op IJburg

Bankjesdag op IJburgDe Ben van Meerendonkstraat op IJburg wordt mooier, gezelliger en groener. De bewoners hebben geveltuinen aangelegd en met een feestelijk buurt-programma op bankjesdag in gebruik genomen. Natuurlijk IJburg organiseerde het feest. In samenwerking met het Bankjescollectief waren er gezellige bankjes open en daar was van alles te doen. Lianne Zandstra van  IJburgTV nam er een kijkje.

Lees meer...

Vijf aanhoudingen na voorbereiden plofkraak IJburglaan

Plofkraak in Winkelcentrum IJburg.Afgelopen nacht zijn er op de IJburglaan vijf aanhoudingen verricht in verband met de verdenking van het voorbereiden van een plofkraak. Bij de arrestatie is geschoten. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Lees meer...

De opening van de Nuonweg op IJburg weer een stapje dichterbij

Nuonweg Het hangt nu af van de gemeenteraad van Diemen of en wanneer de Overdiemerweg tussen IJburg en Muiden open gaat. In september legt het college van Diemen het principebesluit over de openstelling voor aan de gemeenteraad.

Lees meer...

Gemeente licht plannen toe tijdelijke huisvesting statushouders

IJburg TV was bij infortmatiebijeenkomst over de palnnen voor Kavel 13aIJBURG TV  Op donderdag 6 april was er in het IJburg College een informatiebijeenkomst over de huisvesting van statushouders op kavel 13A. Tijdens deze avond werd een toelichting gegeven op de keuzes die zijn gemaakt over het ontwerp en beheer van het woongebouw. Ook gaf het bewonersinitiatief een toelichting op hun plannen en waren bewoners van de opvang Riekerhaven aanwezig. Machteld Wentzel van IJburgTV was erbij.

Kijk en luister

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |