do21092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ Algemeen nieuws

Gezelligheid alom op grootste Amsterdamse terras in Oosterpark

Amsterdams Terrassenfestival 2017 OosterparkStille klikjes bij de entree van het Amsterdams Terrassenfestival. Vriendelijke bewakers registreerden met telapparaatjes de komst of vertrek van bezoekers. Een klein stukje van het Oosterpark was drie dagen lang even één groot terras. De mensen van de Stichting Herstel Oosterpark vreesden dat meer mensen dan de vergunning toeliet, op het festival in het park af zouden komen. Dat viel mee. Het werd een vrolijk eet- en drinkfeest.

Beeld Eddy Ellert

Toch was het even spannend, zou het eerste terrassenfestival in het Oosterpark wel of niet doorgaan? Zou door een groot aantal bezoekers de grasmat verzakken?  Zou het park onder die druk niet beschadigen? Was de vergunning niet te laat aangevraagd? Het mocht, de rechter oordeelde na alle heisa positief. En ook de weergoden waren het festival gunstig gezind. Vrijdag een beetje, zaterdag een stuk meer en zondag een kwam de zomer zelfs even terug.

Gezelligheid
De gemeente en de organisatoren hadden er alles aan gedaan om het een en ander volgens de vergunning te laten verlopen. De ondergrond van het terrein was waar nodig beschermd door middel van grote platen. Van luide muziek was geen sprake. De bewakers bij de toegangspoortjes telden het aantal festivalbezoekers. Dit stukje park was een en al gezelligheid. En in de rest van het Oosterpark, en dat is het overgrote deel, leek van een festival geen sprake. Daar was alles als tijdens een gewoon weekend.

 

Amsterdams Terrassenfestival 2017 Oosterpark


Stichting Herstel Oosterpark   09.09.2017
Amsterdams Terrassen Festival Geachte redactie, met verbijstering lezen wij dit artikel. We laten diskwalificatie s maar even voor wat ze zijn, hier doodgewoon de harde werkelijkheid:
Gegeven: Het vonnis van de Voorzieningenre chter waarin letterlijk de instructies stonden voor de gemeente en organisator. Bovendien werden op kritische vragen van de rechter over handhaving en het tellen van bezoekers antwoorden gegeven door gemeente en organisator die gedurende het festival volstrekt anders bleken uit te pakken. De feiten op een rijtje, volledig in tegenspraak met dit artikel:
1: Er werd niet geteld bij alle vier de toegangspoorten , op alle drie de dagen niet!
2. Het maximaal aantal toegestane bezoekers tegelijkertijd van 2.000 werd op álle drie de dagen ruim overschreden (ca. 3.000 tot 3.500).
3: Er zijn gespreksnotitie s en documenten waaruit blijkt dat HANDHAVING van niks wist, dat de centrale stad had verzuimd om rechtstreeks handhaving aan te sturen.
4: Er zijn wel degelijk beschadigingen aan bodem / gras geconstateerd, plus verdere indikking van de bodem zodat er nog meer bomen bij regen onder water staan en doodgaan op korte termijn door wortelrot.
Toegegeven, er was geen wanklank, geen openbare ordeprobleem, maar dat kwam louter en alleen omdat er zonder enige vorm van handhaving werd de hekken gewoon open bleven staan bij 2.000 bezoekers. De zichtbare schade kan iedereen zien als je vandaag (zaterdag 9 september) naar het Oosterpark gaat.
Tot slot: Stichting Herstel Oosterpark had niets tegen dit evenement, maar wijzer geworden door het FNV debacle vorig jaar (B&W plus gemeenteraad biggelden liters krokodillentran en na afloop) vreesden wij opnieuw dat hier vele zaken niet goed zouden gaan waardoor het park slachtoffer van zou worden. Dat laatste is helaas opnieuw zichtbaar voor iedereen na dit evenement.
 
Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |