do21092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ Algemeen nieuws

Mini-debat nieuw onderdeel van talkshow Dwars door Oost in de Jungle

Dwars door Oost in de Jungle

Het nieuwe theaterseizoen is weer begonnen. Ook de gratis theatertalkshow van Dwars door de buurt en oost-online gaat weer van start. Op woensdag 6 september is in theater Jungle Amsterdam weer een aflevering van de show met interviews, muziek en de onvermijdelijke kwis. In een nieuw programmaonderdeel gaan twee politici vijftien minuten met elkaar in debat over een actueel onderwerp het mini-debat.

Gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege (D66) en Monique van Bijsterveld (VVD) lid van de bestuurscommissie Oost gaan onder leiding van journalist Hanno Spreeuw met elkaar in debat over het nieuwe bestuurlijk stelsel. Eerst waren er stadsdeelraden, die werden vervangen door bestuurscommissies en nu worden die weer vervangen door adviescommissies. Daarmee wordt politiek op stadsdeelniveau afgeschaft en wordt het bestuur van het stadsdeel niet meer gekozen, maar aangewezen door het stedelijk college. Wat betekent dat?

Damesvoetbal
Het wordt op woensdag 6 september weer een verrassende avond. Zo onthult het bijzondere theater Jungle Amsterdam wat er voor het komende seizoen op de rol staat. Aandacht is er ook voor vrouwenvoetbal. Dit populaire onderwerp wordt gepresenteerd door Bert van Galen. Babette van Harsselaar geeft een overzicht van wat de Rode Loper op School organiseert op de basisscholen in Oost.

Roman Helinski
Een nieuwe roman van Roman Helinski is aanleiding om deze succesvolle schrijver uit te nodigen. We zullen meer te weten te komen over zijn tweede roman 'De Wafelfabriek'. Rob Zwetsloot, de huiscolumnist, is helaas niet in het land, maar zal op video zijn verhaal doen. Zoals altijd wordt de show afgesloten met een kwis over Oost waaraan iedereen kan meedoen. Voor de winnaar is er weer een prijsje beschikbaar.

Het belooft weer een gezellige en interessante avond te worden met muzikale intermezzi. Ook leuk: gedurende de hele show zijn twee cartoonisten actief en leggen de avond vast in rake tekeningen. Kom ook naar 'Dwars door Oost in de Jungle'. Ontmoet de gasten van de show en mensen uit Oost.

Dwars door oost in de Jungle op woensdag 6 september om 20.00 uur in theater Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26 (tussen Linnaeusstraat en Dapperplein). De toegang is gratis.

 


Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |