di30052017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

European Design Award voor Online Joods Monument

Joods Monument bekroondHet online Joods Monument van het Joods Cultureel Kwartier heeft de prestigieuze European Design Award gewonnen. Tijdens de prijsuitreiking afgelopen zaterdag in Portugal werd de vernieuwde herdenkingssite voor joodse Holocaustslachtoffers bekroond met de prijs voor ‘Best Design’ in de categorie ‘Information Site’. Een internationale jury prijst het persoonlijke en tegelijk functionele design van de site.

Lees meer...

Een nieuwe 'Dwars door Oost in de Jungle'. Wat kun je verwachten?

Preview Jungle van 7 juni 2017oo-tv  Op 7 juni is er weer een interessante aflevering van Dwars door Oost in de Jungle. Rob Zwetsloot laat zien wat je in dzee theatertalkshow kunt verwachten. Videomaker Lyk Burggraaff maakte deze preview.

Kijk en luister

De nieuwe wijkzorg: kraakhelder en ondoorgrondelijk

WijkzorgDe wijkzorg is sinds 1 januari 2015 een gemeentelijke kwestie. Grote organisatorische veranderingen voltrekken zich sindsdien, soms abrupt, soms geleidelijk. Met telkens nieuwe centrale begrippen bewijst Amsterdam nog zoekende te zijn. Na woorden als kanteling en wijktafels staan nu triage en Alliantie Wijkzorg centraal in de lokale zorgvisies.

Lees meer...

Muziekmakerscentrum Q-Factory heeft in juli vijftig hotelkamers

Q-hotelIn Q-Factory op het Atlantispleinkan niet alleen muziek worden gemaakt, maar er kan vanaf juli ook worden overnacht. Vanaf die datum worden 50 hotelkamers in het grootste muziekmakerscentrum van Europa in gebruik genomen. 

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |