do21092017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De natuur vind je in de buurt

Nieuws en informatie over buurttuinen, natuurplekken en noem maar op...

Kinderboerderijen maken afspraken over dierenwelzijn

Overeenkomst kinderboerderijenAchttien Amsterdamse kinderboerderijen, waaronder die van Jeugdland, de Werf en de Boerderij op IJburg in Oost, hebben gisterenmiddag in kinderboerderij Jeugdland hun handtekening gezet onder afspraken die het dierenwelzijn op hun terreinen moeten behouden en verbeteren. Samen met wethouder Ivens openden de kinderboerderijen daarna het vernieuwde konijnenverblijf van kinderboerderij Jeugdland.

Lees meer...

Neem met het hele gezin de natuur onder de loep

Familie workshop bij de HortusIn oktober daagt de Hortus jonge bezoekers uit om de natuur eens onder de loep te nemen. Ontdek welke eigenschappen van planten je kan gebruiken in een uitvinding voor mensen. Test hoe planten bewegen en eten of maak bijvoorbeeld je eigen vliegenval. Iedere zondagochtend organiseert de tuin speciale familieworkshops waar ouders en kinderen samen met een onderzoeker van de Hortus een klein onderzoek of DIY proefje kunnen doen in het Kaslokaal.

Lees meer...

Tuinieren met uitzicht

Tuinieren met uitzichtAls ik de Proeftuin op het Steigereiland heb opgespoord, zie ik meteen de picknicktafel staan vol met allerlei taarten en sapjes. Het is Open Dag en een beetje feest bij deze buurtmoestuin met wel het mooiste uitzicht van allemaal, zo over het water van het IJmeer. Ik spreek met Julia, toevallig een vroegere medewerkster van Dwars.

Lees meer...

Je bent jong en je doet wat...

Voorland‘Elke dag, even op dit bankje zitten, samen met mijn hondje. Jammer, maar dat kan niet meer. Alle banken en dat waren er zes, die hier stonden, met vier prullenbakken, zijn uit de grond gerukt. Daar heb je toch wel zo’n 6 man voor nodig om dat te laten lukken...’

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |