do21092017

Back Voorpagina Mensen Mensen maken Oost magazine

Mensen maken Oost
Fonds voor Oost

Fonds voor Oost zet zich in voor initiatieven die een bijdrage leveren aan een mooiere, groenere, meer veilige, kleurrijke of schonere buurt. Fonds voor Oost werft en verdeelt lokaal geld. Heb je een goed idee voor de buurt: geef geld of doe een aanvraag! www.fondsvooroost.nl

Buurtbewoners maken hun eigen Oost

Fonds voor OostIn Amsterdam Oost barst het van de buurtinitiatieven: bewoners die samen het heft in eigen handen nemen en zich inzetten voor hun leefomgeving. Met projecten variërend van groen op straat, activiteiten voor oud en jong, beweging en ontmoeting verbeteren buren gezamenlijk de leefbaarheid van Oost.

Lees meer...

Feestje bij Fonds voor Oost. Twee jaar ondersteuning voor een mooier Oost

Fonds voor oosetIn mei 2014 selecteerde het buurtcomité van het Fonds voor Oost de eerste projecten waaraan het nieuwe buurtfonds bij zou kunnen dragen. Het Bankjescollectief, het gezamenlijk opknappen van de tuinen in de Kraaipan Oase, en de Super Sint Maarten optocht sloten volgens de bewoners allemaal goed aan bij het uitgangspunt van Fonds voor Oost. Eefke van Nuenen coördinator van het Fonds voor Oost: 'Twee jaar, 152 aanvragen en 60 ondersteunde initiatieven verder kunnen we terugkijken op een prachtige ontwikkeling in de buurt.

Lees meer...

Ontdek de mogelijkheden van het Fonds voor Oost

Fonds voor Oost

Maak kennis met het Fonds voor Oost. Lyk Burggraaf maakte een reportage.

Kijk naar de reportage

Haal met Fonds voor Oost geld op voor je eigen buurtinitiatief

Collecte AnjerfondsHet Fonds voor Oost biedt een extra financieringsmogelijkheid voor buurtorganisaties in Oost, namelijk de Anjeractie. Het fonds haalt geld op voor projecten tijdens de collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds, en collecterende clubs kunnen de helft van het opgehaalde bedrag direct in hun eigen clubkas stoppen.

Lees meer...

Sluit je aan en beslis mee met Fonds voor Oost

Fonds voor OostInitiatieven door heel Oost die bijdragen aan een leukere, mooiere, of betere wijk kunnen sinds 2014 terecht bij het Fonds voor Oost voor financiële ondersteuning. Met een korte vragenlijst over het project wordt er door een team betrokken buurtbewoners besloten aan welke ideeën er een bijdrage wordt gedaan. Hierbij staan actieve betrokkenheid van bewoners en versterking van sociale samenhang centraal. Geen ingewikkelde procedures, geen hoge eisen aan aanvragers anders dan een goed idee waar meerdere bewoners in een straat of buurt plezier aan beleven of behoefte aan hebben, daar staat het fonds voor. Het Fonds voor Oost zoekt extra leden voor het buurtcomité dat deze beslissingen neemt.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |