do21092017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

In en rond je huis
Wonen en omgeving

Over wonen, architectuur en je woonomgeving

Wonen in nieuw huis gebouwd met oude materialen

Nieuwbouw met oude materialenOp het Zeeburgereiland worden negentien grote eengezinswoningen gebouwd waarin oude bouwmaterialen zijn verwerkt. Het gaat om rijwoningen met oppervlaktes van 166 tot 188 vierkante meter, die over een achtertuin en dakterras beschikken. De kopers hebben keuze uit zeven ontwerpen van zes verschillende architecten. De prijzen variëren van 699.000 tot 799.000 euro (v.o.n.), op basis van vijftig jaar afgekochte erfpacht.

Lees meer...

Amstelkwartier dit jaar middelpunt Dag van de Architectuur

Amstelkwartier overzichtNa succesvolle eerdere edities langs de IJ-oevers en in de Buiksloterham, strijkt de Dag van de Architectuur dit jaar neer in het Amstelkwartier en omgeving: een gebied volop in ontwikkeling. Tal van gebouwen openen op zondag 18 juni hun deuren die normaal voor bezoekers gesloten blijven. Een bezoek aan dit nieuwe stukje stad tijdens de Dag van de Architectuur laat je kennismaken met een bijzonder stukje Oost.

Lees meer...

Appartementen, atelierwoningen en kantoren in Europahuis

Europahuis transformeertHet Europahuis wordt getransformeerd. In het kantoorgebouw aan de James Wattstraat komen verdeeld over de onderste acht etages 250 kleine huurwoningen en op de begane grond tien grote atelierwoningen. De vier etages blijven kantoren en daar bovenop komen nog eens twee nieuwe kantooretages. De gevel krijgt een geheel nieuwe uitstraling. De transformatie van het gebouw start naar verwachting medio dit jaar en wordt begin 2018 afgerond.

Lees meer...

Grote belangstelling voor zelfbouwkavels Centrumeiland

Infomarkt Cnetrumeiland en Middeneiland IJburgIJburgTV  De gemeente organiseerde in het IJburgcollege een informatiemarkt over de ontwikkeling van IJburg eerste fase, Centrumeiland en het Middeneiland. De belangstelling voor de zelfbouwkavels op het Centrumeiland, waarvan de online inschrijving die dag begon, was groot.

Lees meer...

Gemeente wil Verenigingen van Eigenaren gezonder maken

AmstelkwartierNaar schatting slaapt 30 procent van de Verenigingen van Eigenaren (VvE) of niet op orde. Doordat geen of onvoldoende reserves worden opgebouwd kan het onderhouden van het pand een probleem worden. Acute onderhoudsproblemen zoals een verrotte fundering of een onverzekerd pand bij brand kunnen grote financiële gevolgen hebben voor eigenaren. De gemeente gaat de ondersteuning voor de VVE's uitbreiden.

Lees meer...

Plek voor de bouw van 641 woningen in de aanbieding

Tender 2017Dit jaar worden in Oost zes nieuwe kavels voor de bouw van woningen via een tender op de markt gebracht. Bij een tender wordt door verschillende partijen gestreden om de bouwkavel te verkrijgen. De inschrijver op de tender met de beste score krijgt de opdracht. Het gaat daarbij meestal om prijs en kwaliteit.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |