do21092017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Nieuws en informatie
Als je een jaartje ouder bent...

Nieuws en informatie voor mensen met een jaartje meer.

Alzheimer Café viert tiende verjaardag

Alzheimer cafeHet Alzheimer Café in Grand Café Frankendael op de Middenweg is al 10 jaar een begrip. Iedere tweede dinsdag van de maand is er een bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden onder leiding van een deskundige gespreksleider. Bezoekers kunnen in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie.

Lees meer...

Moderne dans voor senioren gaat weer van start

Dance Connect start cursusOp woensdag 6 september beginnen de moderne danslessen van Stichting Dance Connects weer in Oost. Iedereen van 60 jaar en ouder is meer dan welkom om te komen dansen, ontmoeten, weer fit te worden en creatief bezig te zijn in de gezellige en mooie bewegingsruimte van De Meevaart in de Balistraat.

Lees meer...

Eenzaamheid in de stad

Jaartje ouder - eenzaamheidDe OAR-Oost organiseert een themabijeenkomst over eenzaamheid waar ook de Gemeente Amsterdam zich tegen inzet. In 2016 is het aantal eenzame Amsterdammers toegenomen. Bijna elf procent van de Amsterdammers voelt zich ernstig eenzaam en een derde voelt zich matig eenzaam. Eenzame mensen hebben vaker een ongezonde leefstijl en meer gezondheidsproblemen, zoals depressies, hart- en vaatziekten.

Lees meer...

Turkse ouderen terug in de schoolbanken

Turkse OAR‘Para ile iman?n kimde oldu?u belli olmaz.’ Je kunt niet weten bij wie het geld is en bij wie het geloof is. Dit spreekwoord is van toepassing op veel mensen die de spreekuren van de Turkse Ouderenraad bezoeken. Aan het woord is Salih Türker, de voorzitter van de Turkse Ouderenraad. Hij vertelt gedreven over de activiteiten die de Turkse Ouderenraad voor Turkse ouderen organiseert.

Lees meer...

Ouderenadviesraad: We kijken vooruit

ZeeburgereilandIn 2017 gaat er, veronderstellen we, veel veranderen. Wij beperken ons tot enige zaken. Zo is voor ons stadsdeel de herziening van 'Het bestuurlijk stelsel' van groot belang. Het plan is om nagenoeg alle bevoegdheden van de stadsdeelbestuurders over te hevelen naar de gemeente.

Lees meer...

Politiek en gebroken hart bij buurtlunch

Buurtlunch in de KraaipanDaan loopt binnen in De Kraaipan voor de warme buurtlunch op donderdag. Hij is zestig en heeft een gebroken hart. Maar wie wil nog meer praten over politiek en dat soort zaken?

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |