do21092017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Gezond en fit
Over zorg, gezondheid en gezond leven

Informatie en nieuws over gezondheid en gezondheidszorg in Oost

Meeste gezondheidswinst van inactief naar matig intensief bewegen

Gezond en actiefRuim de helft van de Nederlanders beweegt te weinig. De grootste vooruitgang voor de gezondheid is al te behalen wanneer men een vrijwel inactieve leefstijl kan omzetten naar dagelijks matig intensief bewegen. Tijdens de Nationale Sportweek, van 9 tot 17 september is er extra aandacht voor bewegen.

Lees meer...

Als dat jasje te krap is

Mimi ZwartsNiet iedereen voelt zich prettig in één van onze open en glanzende sportscholen vol apparaten. En toch lukt afvallen niet altijd op je eentje. De afslankclub van Mimi Zwarts doet het samen.

Lees meer...

Wandel voor je leven met De Kraanvogel

De KraanvogelAls je te maken hebt met kanker, dan komt er veel onzekerheid op je af. Voor vragen en contact met anderen die eveneens leven met kanker, kun je sinds twee jaar terecht bij inloophuis De Kraanvogel aan het Robert Kochplantsoen. Het twee jarig bestaan wordt gevierd met een wandeling op 14 mei.

Lees meer...

Ons ziekenhuis midden in de stad

OLVGHet Onze Lieve Vrouwe Gasthuis dateert uit 1898. De nieuwbouw kwam uiteindelijk tot stand in 2003 maar daar ging een in veel opzichten rumoerige periode aan vooraf. Nu zijn de hoofdingang aan het Oosterpark en de Lichtstraat het meest kenmerkend voor het huidige OLVG Oost.

Lees meer...

Artsen Women´s Healthcare Center komen naar Oostpoort

Gezondheidscenrtum OostpoortIn Gezondheidscentrum Oostpoort komt een vestiging van Women´s Healthcare Center, afgekort WHC. Patiënten kunnen er terecht bij specialisten op het gebied van gynaecologie en verloskunde.

Lees meer...

Extra tegoed op OV-chipkaart voor mantelzorgers

OV ChipkaartAmsterdamse mantelzorgers met een laag inkomen krijgen vanaf 1 januari een vergoeding voor hun reiskosten voor het openbaar vervoer. Mantelzorgers die drie kilometer of meer reizen van hun huis naar degene die zij verzorgen, kunnen een vergoeding van € 16,67 per maand krijgen. Dat kan oplopen tot 200 euro per jaar. Voor de regeling is 2,5 miljoen beschikbaar. De regeling is een proef die de komende twee jaar geldt.

Lees meer...

Leefstijl column van Willie Scharwächter

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |