do21092017

Back Voorpagina Smakelijk Food Magazine van Oost over eten en drinken

Nick Heising over gezond eten
Meer weten over eten

Als je bewust kiest voor gezond eten

Superfoods?

SuperfoodsVOEDING - Iedereen heeft tegenwoordig wel eens gehoord van de term Superfoods, maar wat is nou eigenlijk? Het ene artikel of tv-programma zegt dat het een opgeblazen commercieel verhaal is de ander zegt dat het ze gezondheid en leven kunnen  verbeteren. Het is allebei een beetje waar, als je kijkt naar de ontwikkeling van ons voedsel in de afgelopen 100 jaar, dan zie je dat door vele factoren maar vooral door de methodes van Landbouw, de vitaminen en mineralen, eiwitten en andere voedingsstoffen in planten drastisch afgenomen zijn. 

Meer weten over eten: Boerenkool, een Nederlands Superfood

BoerenkoolVOEDING - Een heel goed voorbeeld van een superfood die helemaal niet exotisch is, maar eigenlijk heel erg Nederlands, is boerenkool. In de Verenigde Staten is deze Nederlandse groente ook bekend geworden en daar noemen ze boerenkool 'de nieuwe biefstuk', of 'de koningin van de groene groente' en ook wel 'een voedingsstoffenbom'.

Meer weten over eten: Goudgele mais

maisVOEDING - Mais is een graansoort. We kennen eigenlijk vooral suikermais, zoete gele korrels op een kolf. Deze kwam vroeger vooral uit het buitenland en niet uit Nederland omdat suikermais in een warmer klimaat verbouwd moet worden.  De mais die op de velden ziet staan, is vooral snijmaïs, dat veel zetmeel bevat en bestemd is als diervoeder.

Méér weten over eten: de courgette

CourgetteVOEDING - De courgette is er in meer vormen, de lange en de bolcourgette, die laatste is er ook in het groen en witachtig, de lange  is groen aan de buitenkant en veerkrachtige zachte creme witte binnenkant, met de lengte  lange versie is die van een halve komkommer tussen de 10 en 30 centimeter.

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |