do21092017

Back Voorpagina Smakelijk Food Magazine van Oost over eten en drinken

Ontdek de wijnwereld van Oost

Waar vind je de beste wijn, leer over wijn in de wijncolumn van Huub Edixhoven, kom naar een proeverij... Kortom, ontdek de wijnwereld van Oost.

Wijncursus: Ontvang je eerste wijnvignet (SWEN-basis) van de Wijnacademie.

Wijncursus bij BoekaliciousWIJNWERELD - Wil je graag meer van weten over wijn, zonder er ingewikkeld over te doen? En wil je in het bezit komen van het officieel erkende diploma Wijnvignet? Dan is deze cursus van twee avonden 'Genieten van wijn' echt wat voor jou! Deze basiscursus is gericht op het ervaren en genieten van wijn. Je gaat veel proeven en vergelijken en je krijgt ook uitleg over wijn. Je merkt al snel dat hoe meer je weet over wijn, hoe meer je ervan kunt genieten. En het wordt een stuk gemakkelijker om in een winkel of restaurant een wijn uit te kiezen die je lekker vindt.

Gruvéé

“When in doubt, get Grüner Veltliner and you’ll be OK” (G. Cossette, Silverlake Wine). Daar sluit ik mij graag bij aan. Het aantrekkelijke aan deze witte wijn is dat hij niet alleen combineert met de meer standaard visachtige gerechten, schelpdieren en sushi. Nee, wijnen van Grüner Veltliner zijn ook vaak krachtig genoeg voor varkensvlees en kalfsvlees.

Picpoul de wat?

Ze hebben er maar 14 jaar over gedaan (ahum…), maar zoals altijd geldt ‘de aanhouder wint’. Eindelijk heeft de mineralige, Zuid Franse witte wijn haar erkenning binnen. Unaniem is ingestemd om de status van individuele AOC te verlenen aan Picpoul de Pinet. “Picpoul de wat?” hoor ik je denken. Tijd voor een nadere kennismaking, want deze wijn verdient het!

Twee keer het ‘Witte Goud’

Van de koude grond. Nou, dat is op dit moment dubbel en dwars van toepassing. Het aspergeseizoen is weer begonnen en dus mogen we weer volop gaan genieten van het Witte Goud. En wil je extra genieten, dan drink je er natuurlijk een lekker glas wit bij. Klassiek is dat Pinot Blanc. Deze druif, die je wel tot ‘groentewijn’ kunt bestempelen, heeft volop bewezen een perfecte partner te zijn bij asperges met ham, ei en botersaus. Maar, hoe leuk is het om eens van het geijkte pad af te wijken?

Opwarmen met een Portugees

Op 21 februari organiseerden wij onze jaarlijkse biologische wijnproeverij op de Veemarkt (Zeeburg). En, zoals ieder jaar, veel gegadigden die maar wat graag onze ‘groene wijnen’ wilden komen proeven. Nog nooit heb ik achter elkaar zoveel mensen horen zeggen 'Wat is het koud buiten!'. Het eerste wat ik dan natuurlijk roep 'Neem lekker een slok wijn en dat opwarmen gaat vanzelf'. Wijnen die daar bij uitstek voor geschikt zijn, zijn van die volle, warme rode wijnen uit het zonnige Portugal. Vandaar deze keer in the spotlight: Herdade Paço do Conde.

De sultan onder de wijnen

Welke wijn is spannend en intrigerend? Welke wijn past bij dit moment? Welke wijn heeft een bijzonder verhaal of scoort gewoon heel goed? Allemaal vragen die de wijndrinker bezig kan houden. Vanaf nu geef ik in deze rubriek elke maand antwoord. Het antwoord is altijd één wijn. Om het spits af te bijten kies ik deze keer voor een wijn die én spannend en intrigerend is én bij dit seizoen past én een uniek verhaal met zich meedraagt én ook nog eens keer op keer iedereen weet te verbazen: Clos Saint Thomas ‘Les Emirs’.

Uit eten in de buurt

Alle restaurants in de buurt. Je vindt ze in Iens.

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |