ma24072017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Van pop tot klassiek en veel meer
Muziek in Oost

Educatieproject muziekgebouw opent met miniconcert en symposium

Nieuwe SoundLab instrumentenIn uniek opgezette Amsterdamse werkplaats SoundLAB kunnen jong én oud samen muziek maken. Met een collectie van ruim honderd speciaal ontworpen onorthodoxe muziekinstrumenten start Muziekgebouw aan 't IJ de compleet nieuwe muzikale werkplaats SoundLAB. De werkplaats is bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen om met elkaar nieuwe muziekcomposities te maken. Op woensdag 28 juni is de officiële opening van SoundLAB.

Lees meer...

Afgestudeerde popstudenten gaan het dak op

Muziek op dak van NEMODeze zomer gaan afgestudeerde bands van de popafdeling van het Amsterdamse Conservatorium het dak op van NEMO, het hoogste stadsplein van Amsterdam. Ze laten je genieten van sferische Indie pop tot Americana muziek met invloeden uit de jaren '70. Donderdag 29 juni begint de zomer bij NEMO met muziek van onder anderen Jeanne Rouwendaal, één van ‘De Grote Prijs van Nederland’ winnaars 2014.

Lees meer...

Belangstelling enorm voor opera Salome in Park Frankendael

Opera salome in Park FrankendaelGenieten van het mooie weer, de meegenomen picknick én van een opera op een groot scherm in Park Frankendael. Het Holland Festival presenteerde weer zijn traditionele operavertoning in de open lucht. De vele bezoekers van de gratis uitvoering door De Nationale Opera zaten stil te luisteren en zichtbaar te genieten van de opera Salome van Richard Strauss.

Lees meer...

Q-Factory scoort met exclusief optreden House of Pain

Everaldo Pechler programmeur in Q-FactoryQ-Factory presenteert op 20 juni de Amerikaanse hiphopgroep House Of Pain. De hiphopformatie, vooral bekend van hun monsterhit ‘Jump Around’, maakt een tour vanwege hun 25-jarig jubileum. Q-Factory is de enige locatie in Nederland waar House Of Pain te zien zal zijn. Hoe heeft het poppodium dit voor elkaar gekregen? Hoe haal je een grote naam binnen en hoe stel je de programmering van een poppodium samen? Ik spreek hierover met programmeur Everaldo Pechler.

Lees meer...

Jaren vijftig terug op Zeeburgereiland met Rock ’n Rollfestival

Rock 'n Rollfesival op ZeeburgereilandDe jaren vijftig, tijdperk van rebellie, en vrijheid. Met uit de buizenradio het geluid van radio Luxemburg met de laatste hits afkomstig uit de legendarische Sun-Studio. Jongens mét  vetkuiven scheurend op hun buikschuiver:  achterop meiden met opgestoken haar. Op weg naar de kroeg waar uit de jukebox Elvis, Jerry-Lee, Little Richards, Chuck Berry, en Gene Vincent grijs werden gedraaid. Inmiddels zijn de meeste van deze frontmannen niet meer onder ons. Maar rock ’n roll leeft als nooit. 

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |