do21092017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Ogen en oren open voor
Cultuur en meer

Beeldende kunst en vormgeving, literatuur, dansen en dance, eCultuur, film, fotografie en video, architectuur en stedenbouw, media, musea, muziek en muziektheater, theater... Allemaal in Oostelijk Amsterdam.

oo-tv Kunstenaars onderzoeken de poreuze en fluïde ruimtes in Marci Panis

Spectra Studio in Marci PanisIn Marci Panis in de Marcusstraat vinden interessante culturele activiteiten plaats. The Cube, The Salon and the Aquarium is de eerste Spectra | Salon van een serie avonden die dit najaar er zich afspelen. De kunstenaars onderzoeken de poreuze en fluïde ruimtes; de ruimtes die zij bewonen, construeren, belichamen, verbeelden, afbreken, deconstrueren en delen. Een reportage van Lyk Burggraaff.

Lees meer...

Transcreen, het grootste transgender filmfestival van Europa

TranScreenTranscreen, het grootste transgender filmfestival van Europa, komt eraan met een uitgebreid programma. Van Q&A’s en discussiepanels tot culturele programma’s en films van Nederlandse bodem: bij TranScreen komt het allemaal langs van woensdag 13 september tot zondag 17 september in Kriterion en Cavia in Amsterdam.

Lees meer...

Nieuwe kunstbeurs in Loods 6 brengt kunstenaar en koper samen

Art Fair Konstantin KorobovEen nieuwe kunstbeurs wil getalenteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland de mogelijkheid bieden om hun werken te tonen en te verkopen zonder tussenkomst van een galerie. Organisator Hanna Ellola van Four Seasons Art fair: 'Het is een beurs door én voor kunstenaars met het hart op de juiste plaats en waarbij de verbinding tussen kunstenaar en kunstliefhebber centraal staat. Omdat we samen sterk zijn en de wereld een stukje mooier willen maken met bijzondere kunst.'

Lees meer...

De geschiedenis van Amsterdam trekt in 8 minuten aan je voorbij in de Hermitage

Panorama van Amsterdam in de HermitageIn acht minuten negen eeuwen geschiedenis van Amsterdam beleven. Dat kan vanaf nu in de Hermitage. In een multimediaal panorama met animaties, historische beelden, films en afbeeldingen van schilderijen zie je de geschiedenis van de stad aan je voorbij trekken. Het zeventiende-eeuwse gebouw van de Hermitage, destijds een van de grootste gebouwen van de stad, heeft een hoofdrol en is ‘uitkijkpost’.

Lees meer...

Alle pijlen gericht op kunstenaar Robert Pennekamp

Performance van Robert Pennekamp bij het KunsthekHet had alles in zich om een groots spektakel te worden bij he ingang van het Oosterpark. De immer actieve Kunstenaar Robert Pennekamp vulde een maand lang de vitrines van het Kunsthek met pijlen. Een performance sloot de expositie af. Ondanks alle tamtam voor deze activiteit op de zondagmiddag bleef het publiek beperkt door een handvol zeer in kunst geïnteresseerde toeschouwers. Dat zij zelf ook aan de slag moesten laat de video zien. Presentator Rob Zwetsloot, cameraman Sam Schuman en videnaker Lyk Burggraaf waren erbij en maakten een verslag van een onbegrijpelijke maar wel knusse activiteit.

Lees meer...

Tot Zover trotse bezitter Satijn Panyigay’s fotoserie ‘Behind Death’s Door’

Museum Tot Zover foto's van Satijn PanyigayMuseum Tot Zover aan de Kruislaan is trotse bezitter geworden van Satijn Panyigay’s fotoserie ‘Behind Death’s Door’. Deze melancholische foto’s geven een inkijkje in de huizen van pas overledenen. De foto’s zijn hermetisch, er is geen contact met de buitenwereld, wat resulteert in een atmosfeer van eenzaamheid en nostalgie.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |