ma24072017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Ogen en oren open voor
Cultuur en meer

Beeldende kunst en vormgeving, literatuur, dansen en dance, eCultuur, film, fotografie en video, architectuur en stedenbouw, media, musea, muziek en muziektheater, theater... Allemaal in Oostelijk Amsterdam.

Hoe verkoop je een doodskist?

Museum Tot Zover Zachtjes om het nietDe relatie tussen dood en commercie is ingewikkeld. Maar ook een doodskist is een product dat aan de man gebracht moet worden. In de expositie ‘Especially for you’ bij Museum Tot Zover is te zien hoe de doodskist een lifestyle artikel is geworden.

Lees meer...

Spitsvondige bierreclame met pin-up

Muurreclame bij café HespDe zijmuur van het beroemde Café Hesp aan de Weesperzijde heeft al een eeuw lang geschilderde reclames. De bierreclame gaat terug op een oud voorbeeld, maar wat doet die pin-up girl daar in de top van de zijgevel?

Lees meer...

'The Things We Are' leeft, werkt en slaapt week lang in kas van Hortus

Joost week lang in kas HortusIllustrator en kunstenaar Joost Stokhof sluit zichzelf een week lang op in de Hortus Botanicus. In de week van 10 tot 16 juli leeft, werkt en slaapt hij als eerste Artist in Residence tussen de woestijnplanten, vlinders en zeldzame bomen om zo een onderdeel te worden van dit botanische ecosysteem. Een reeks pentekeningen vertelt aan het einde van de week zijn verhaal. En dat niet alleen, Joost – die werkt onder artiestennaam The Things We Are- ontvangt gedurende de week ook nog eens een hele reeks gasten, waaronder rapper Sef, de band IAmOak en zangeres Eefje de Visser.

Lees meer...

Buurtmusea zoeken elkaar op en laten zich zien tijdens fietstocht

TranslumenAmsterdam is rijk aan musea, niet alleen grote en bekende instellingen, maar ook kleinere (buurt)musea, die de verhalen vertellen van het leven in de verschillende delen van de stad. Deze kleinere museale initiatieven nemen het publiek mee door buurten en wijken, van vroeger en nu, aan de hand van interactieve exposities en stadstours. Onder de naam ‘Museum om de Hoek’ werken een aantal kleinere (buurt)musea in Amsterdam samen. Op zondag 9 juli organiseren zij een fietstocht van Oost naar West langs deelnemende instellingen onder de noemer ‘Op Bezoek bij Museum om de Hoek’.

Lees meer...

Filmaltaar 'Zachtjes om het Niet' in Tot Zover

Museum Tot Zover Zachtjes om het nietIntieme fotoportretten, magische momentopnames en geschilderde filmstil. Dat is te zien in de installatie ‘Zachtjes om het Niet’ van Miloushka Bokma. ‘Zachtjes om het niet’ is tijdelijk opgenomen in de vaste presentatie van Museum Tot Zover en daar nu te bewonderen.

Lees meer...

Oog in oog met de markante Kaatje

Kaatje in Het ScheepvaartmuseumEen bijzonder gevelbeeld heeft een plek gekregen in Het Scheepvaartmuseum. Het markante gevelbeeld sierde van 1785 tot 1877 de toegangspoort van de Kweekschool voor de Zeevaart. Ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van de Vereeniging van Oud-Kweekelingen krijgt Kaatje een plek in het museum.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |