di30052017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Ogen en oren open voor
Cultuur en meer

Beeldende kunst en vormgeving, literatuur, dansen en dance, eCultuur, film, fotografie en video, architectuur en stedenbouw, media, musea, muziek en muziektheater, theater... Allemaal in Oostelijk Amsterdam.

Majorette en trompetterkorps: nog steeds van deze tijd

TrompetterkorpsOoit kwam de fanfare regelmatig door de straat, de majorettes voorop, parmantig marcherend in hun pakjes, zwaaiend met hun batons. Menig meisje droomde er van één van hen te worden. Waar zijn ze gebleven? Nou, dichterbij dan je denkt, want in Oost oefenen The River Girls nog elke week hun pasjes als van ouds.

Lees meer...

‘Death in Venice’, naar de film in de NedPhO-Koepel

Film Death in Venice posterIn juni draait het helemaal om Gustav Mahler bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Op 10 en 12 juni speelt het orkest o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht Symfonie nr. 9 en op 1 juni verschijnt het album Mahler Song Cycles. Maar wie was Mahler eigenlijk? Op woensdag 7 juni vertoont het Nederlands Philharmonisch Orkest de film Death in Venice in de NedPhO-Koepel in de Indische Buurt. Deze film uit 1971 is losjes gebaseerd op de laatste jaren van het leven van Mahler.

Lees meer...

40-jarig jubileum Uitmarkt straks feestelijk gevierd rondom Oosterdok

UitmarktMet de Uitmarkt komt het hele Nederlandse culturele leven naar buiten om een groot publiek te tonen wat er komend seizoen allemaal voor moois te horen, te zien en te lezen is. Dit jaar voor de veertigste keer en op een bijzondere nieuwe locatie; rondom het Oosterdok. De jubileum Uitmarkt vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus.

Lees meer...

Zichtbaar en onzichtbaar Oost

Mijn Buurtje van Jan RothuizenAmsterdam Oost is goed vertegenwoordigd in Amsterdam veranderstad: de zachte atlas II, het nieuwe boek van beeldend kunstenaar Jan Rothuizen (1968). Als bewoner kent Rothuizen deze buurt op zijn duimpje.

Lees meer...

Ernst en vermaak bij gevarieerde Jungle-avond

Terugblik op Dwars door Oost in de Jungle van mei 2017Hoewel Ajax deze eerste woensdagavond in mei een zinderende halve finale speelt in de Europa League, zit de zaal bij de zevende editie van de Dwars in de Jungle weer aardig vol. Ook sportliefhebber en -verslaggever Bert van Galen heeft zich van de tv los moeten maken, want hij vervangt Irene vandaag als presentator en dat doet hij vol verve.

Lees meer...

Een internethit in Rusland. Wachten, wachten, wachten....

Waiting van Margriet van BreevoortEen kunstwerk van kunstenares Margriet van Breevoort is een ware internethype geworden in Rusland. Het werk - het lijkt een kruising tussen een zeekoe en een larf - staat voor de Russen symbool voor mensen die ergens op moeten wachten. Nu is 'The Waiting', zoals het kunstwerk heet, te zien in de hal van metrostation Weesperplein. Tot 30 juni.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |